środa, 31 października 2012

Owsiany schab w porach


Potrzebny czas: 30 minut
Moja ocena: 4

Składniki (dla 2 osób):
- 2 kotlety schabowe
- 1/2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 2 poy
- seler naciowy
- płatki owsiane
- olej

Przygotowanie:
Kotlety rozbijamy tłuczkiem i kroimy w paski, oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące, jajku i płatkach owsianych. Grillujemy z obydwu stron.
Na drugiej patelni dusimy seler i por. Dodajemy zgrilowane paski schaby i dodajemy do pora i selera. Dusimy przez 5 minut.

Kilka dodatkowych słów:
Autorem przepisu jest mój mąż, który lubi eksperymentować w kuchni. Mięso zostało podane z ziemniakami, które zostały ugotowane z łyżką stołową kurkumy oraz odrobiną cukru.
Warto do całości podać jakiś sos, aby całość nie była zbyt sucha. My dodaliśmy kiszone ogórki pokrojone w kostkę.


2 komentarze: